2014. szeptember 11., csütörtök

Padlóváza és fonott komód

Nem telhet el nap, hogy ne változtassak valamin! Ráfogom, hogy muszáj volt, és nekilátok. Rengeteg tervem meg előkészített munkám van, csak még félkész állapotban. Óriási projekt van készülőben, Remélem még az idén véghez tudom vinni. Utálok beteg lenni, mert olyan elveszettnek érzem magam :( de ahhoz, hogy rendbe jöjjek kénytelen vagyok betartani orvosaim utasítását. Tehát jelenleg "kényszerpihenő" van!
  Addig is megmutatom egy korábbi munkám

Volt egyszer egy nagy cserép padlóvázám, ami réges régen kicsorbult :( Ezért kicsit le lett vágva a tetejéből, hogy eltűnjön a kis hibája. Aztán arra gondoltam...hogy igen sötét! mi lenne, ha világosabb lenne?

Mivel volt egy kis doboz AS creme festékem, gyorsan kipróbáltam



festés után kicsit a mintákat megcsiszoltam

Majd kiemeltem dark waxal.




Aztán mivel az ecset már úgyis festékes volt......

 A következő áldozat ez a kis komód lett!


Nem mertem bevállalni az egész felületet, mivel kevés volt a festék.
Hát úgy döntöttem hogy a fiókokat hagyom ! 
Ugyanúgy egy kis sötét waxal kiemeltem a sarkokat, majd az egészet átkentem clear változattal, hogy selymesebb és ellenállóbb legyen a felület.






Marika néni egyszer kapott ajándékba egy kínai  mintás vázát! Na a váza nem kínai, félreértés ne essék. Tudjuk, hogy az igaziak nagyon nagy értékkel bírnak. Ez egy giccses utánzat. Mindig valamelyik ajtó mögé rejtette. Aztán egyszer megígértem neki, hogy kezdek vele valamit.


Ma már biztosan nem így csinálnám, de akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak.  Pentart akrilfestékekkel kicsit antikosra, koptatottra festettem

majd decoupage technikával diszítettem, lakkoztam. Már nem tetszik igazán :( még mindig elég feltűnő! Lehet, hogy visszakérem egy kis átfestésre ?!