2014. augusztus 4., hétfő

Kis asztal

Volt egy régen vásárolt üvegtetejű asztalkám. Igazából csak tettem ide meg oda. Egy ideje elvesztette a funkcióját. Aztán jött az ötlet! Át kell alakítani, újba kell öltöztetni! Hát így történt:
Ilyen volt ( miután levettem a tetejét)
Majd elkezdtem festeni Annie Sloan CP krétafestékkel, country grey színnel.


A festés kész és már száraz is. Az a jó ebben a festékben: pillanatok alatt szárad.


És mehet a csiszolás. Az éleket csíszolópapírral visszacsiszolom, így érem el a kopottas hatást.Csiszolás után színtelen waxal átkentem és ráragasztottam a tetejét szilikon ragasztóval.

Az üveget csak nem hagyom érintetlenül! : fogtam egy csipkemintás stencilt és egy doboz Pentart opálpasztát és szépen mintát varázsoltam a közepére.Igy néz ki.

...
Már csak a helyére kell tenni..majd legközelebb megmutatom hová került!

Borvidék

Újabb falfestménnyel készültem el pár héttel ezelőtt, csak sajnos az időm és az egészségem nem engedte, hogy foglalkozzak a publikálásával. Nem vagyok teljesen elégedett a képek minőségével, de azért megpróbálom összeszedni a legjavát.

Igy nézett ki a szűz fal. Gyönyörűen , hófehérre lefestve.

 

Majd jöttem én...és elkezdtem "összekenni"


Mivel egy borozó teraszán vagyunk, ezért mindenképpen valami szőlővel kapcsolatos képre gondoltam.
A kedves házigazda rám bízta.
DE....én nem vagyok nagy borszakértő. Az én elképzelésemben így néz ki egy igazi borvidék: távolban a gyönyörű kék ég alatt havas hegycsúcsok emelkednek, amiket magas fennsíkok követnek. A távolban dimbes-dombos hegyoldalakon kis falucskák bújnak meg a lombok között. Mindezt egy szőlőtőke tövéből figyeljük, amiről csodás gerezdek lógnak az előkészített hordó mellett.
Közelebbről egy régi pinceajtó kandikál az őszi virágok közül és egy sejtelmes keskeny utca képe tárul elénk. Vajon hová vezet?

A sötét pince mélyén hordók sorakoznak....Az utolsó jelenet  az ősz színeivel, kicsit toszkán hangulatot áraszt..legalábbis nekem :)Felirat hozzáadása