2016. július 27., szerda

Türkíz

Judit lakásában már van pár dolog, amit én festettem, de ez most kicsit más lesz mint a többi.
Amikor elküldte hozzám ezt a sőtét barnára mázolt, ütött kopott rétegelt lemezből készített ládát...megállt bennem az ütő!!!  Hogy mi lesz ebből ????? Aztán többszöri beszélgetés és tervezgetés után a türkíz- arany kombináció mellett döntöttünk.
Ez nem az a kis romantikus, rózsás fajta lesz mint a tőbbi bútor, hanem egy mozgalmas, vagány, nőcis, kicsit bevállalós ( talán).
Ha van egy csodaszép bútordarabunk, abból csak és csakis (majdnem minden esetben) szépet lehet varázsolni. De egy egyszerű szögletes ül kis ládából, amin a kopáson kívül semmi sincs! Na az már kihívás!! :) .

Így nézett ki a ládikó.

Aztán egy spatulával elkezdtem felkenni az arany színű strukturpasztát és stencillel ide-oda mintát tettem rá, de nem egyenletesen, hanem szaggatottan, kopottan.


Amig száradt a struktúrpaszta, lefestettem a hátát , kicsit csiszoltam, majd  egy hosszú vonalzó segítségével csíkot csiszoltam bele deszka hatást imitálva.

 És ime a gyönyörű Dekor Paint Soft türkíz színe

A festék száradása után fogtam egy puha nedves rongyot , ahogyan Sólyom Gabitól tanultam és szépen elkezdtem lemosni a festéket. Főleg az arany mintákat szerettem volna láthatóvá tenni.

 
Mivel a természetes fénynek párja nincs, ezért megvártam, hogy szép napsütéses idő legyen és berendeztem a kerti stúdiót.





Tisztában vagyok vele, hogy a festés jobban megy nekem, mint  fotózás :)  , de szeretem csinálni.!






Remélem, hogy Juditnak is legalább annyira tetszik, majd mint nekem és összejőn a terv, hogy egy kis tengerpartot csempésszek a lakásába!  :)