2015. március 1., vasárnap

Fehér háló / második rész

Nem is emlékszem melyik volt a második darab? Talán a komód? Nem , nem a kis éjjeliszekrény, amit a nagy szekrénnyel együtt hoztunk az alföldről. Afféle ráadásként.





Ez egy kis komód, amit az egyik barátunk jóvoltából sikerült megszerezni, sajnos az előtte képeket sehol nem találom. új fogantyúk kerültek rá és egy kis stenciles minta.
Bonanza fogatyúk kerültek rá.

A könyves szekrény megtalálása is a férjem érdeme. Messze mentünk érte, de megérte, elfér benne minden könyv.  Sajnos darabokban kellett elhoznunk és festés előtt nem is sikerült összerakni, ezért az előtte képek itt is elmaradnak. De az utána talán pótolja az élményt.

 Az ajtókra itt is minta került a már megszokott 3d stencillel

A többi bútordarab egy ágy, egy éjjeli szekrény, valamint a kedvenc szekreter mellé be került a szobába a tavaly nyáron festett régi fotel, valamint a kelengyés láda is, de csak ideiglenesen, amig nem találok egy oda illő szófát.
Ezt a szekretert kicsit törötten vettük, de új lábakat kapott valamint egy kis festéket és rizspapírt is.
Így ő lett a szoba legszebb darabja.








A sárga lámpaernyő még "javításra " vár :) Nem marad sárgán, csak még nem volt rá idő.

Hát körülbelül ilyen lett. Nekünk nagyon tetszik. Jól érezzük benne magunkat. Világos, kényelmes, meleg színek, kopott bútorok...ezt szerettük volna. Még mindig lesz rajta átalakítani való, de már csak apró kiegészítők. Előkerült a régi gyapjú ágytakaró, ami nem igazán tetszik, valamint a függönyt is másikat tudnék elképzelni. Persze a tapéta is a régi! De hát így kezdtem: nem lehet egyszerre mindent. Van akinek hónapok munkájába kerül átalakítani egy szobát saját erőből, minimális költségvetésből.A továbbiak meglesznek majd  a következő ötéves tervben. :)
Örülök, hogy végignézted bejegyzésemet! Köszönöm!



Fehér háló /első rész

Álmokat kergetünk! Gondolom nem csak én vagyok így , hanem van pár sorstársam köztetek.
Én azok közül való vagyok, aki kitalálok valamit és azonnal szeretném megvalósítani. De az élet sajnos nem ilyen. Rengeteg akadályt gördít elénk. Ez benne a kihívás! Meg kell oldanunk a problémáinkat.
  Régóta figyelem a lakberendezési magazinokat, több százezer képet nézegettem, gyűjtögettem, mert régi álmom, hogy fehér , kopott hálószobám legyen. Na , az első akadályok itt kezdődnek, ha valakinek olyan párja van, aki rühelli ezeket a dolgokat és főleg azt, ami egy átalakítással jár.
  De én nem tartozom ezek közé! Az én párom mindenben benne van, sőt ő az, aki az itt bemutatott bútordarabokat mind megtalálta ilyen-olyan hirdetésekben, hazahozta, ha szükség volt rá javította. Az én dolgom csak a festés, díszítés.
 Az évek folyamán elég sok könyv összegyűlt a családunkban, amit  általában polcikon tartottunk. Hadd ne mondjam, hogy , ha minden nap nem porronggyal szaladgálok a házban akkor bizony eléggé tudnak porosodni. Amióta az András szobáját átalakítottam és kikerültek a fenyőpolcok, szegény könyveknek egy része a gyönyörű vitrinbe került ( mivel máshol nem volt hely), ami miatt kaptam is kritikát bőven a "festéktestvéreimtől" :) Ideiglenes megoldás volt, igaz több hónapig tartott, de sajnos nem megy minden könnyen!!! Tehát a szürke szoba elkészülte után ráálltunk a könyves szekrények keresésére. Mivel nincsen nappalink, mert a" nappaljainkat" a munkahelyen, meg a konyhában töltjük, ezért kitaláltuk, hogy a hálószobába fogunk tenni egy nagy könyves szekrényt, ha találunk és akkor minden könyvet végre egy helyre pakolhatunk.
 Az első szekrény nem könyves lett, hanem egy hatalmas kombinált szekrény hajlított ajtókkal , egy rengeteg fából készült darab. A kedves páromnak szerelem volt első látásra. El kellett menni érte az alföldre, egy tanyára, ahol megtudtuk, hogy egy tanító házaspár tulajdonát képezte valamikor.
Elhoztuk, rengeteget dolgoztunk vele, a cipekedésről nem is beszélve!
És ime az ominózus darab!!
 Egyelőre az udvaron kapott helyet.


 A tetején található korona-szerű betétre egy mintát készítettem stencillel és struktúrpasztával.



Az első réteg után így nézett ki.
  Mivel voltak kisebb-nagyobb sérülések a furníron, ezért az első réteg után lakkoznom kellet vízbázisú lakkal, hogy ne üssenek át a foltok a festéken.




 Sikerült. Nem lett foltos a második réteg után, úgy, hogy nyugodtan csiszolhattam, majd waxoltam és sok segítséggel bevittük a hálóba.



persze még mindig nem a végleges helyén van,  de amíg ő fehérszik egyedül, addig ő az úr!







 folyt.köv.

Táblácskák

Azt hiszem nem sokat kell kommentálni ezeket a képeket. Mindannyian szeretjük ajtóinkat, falainkat diszíteni, főleg valami ünnep vagy évszakváltás előtt.
Erre a célra születtek meg Isten hozott táblácskáim, amit szeretek szabad kézzel feliratozni.