2014. október 14., kedd

András szobája 2.

Előszedek pár képet, megmutatom hogyan alakulnak a bútoraim :)
    Egyik délután ( pár hónappal ezelőtt ) egy kedves ismerősünk műhelyében jártunk - megjegyzem teljesen más okból :) ) és megláttam egy ágyat. Ránéztem a kedvesemre. Ő már tudta is mit akarok. Hiába, 25 év után már az ember csak a pillantásokból is ért.
Mindketten tudtuk, hogy az nekünk kell. Szörnyű állapotban volt, de mi már előre láttuk milyen lesz majd felújítás után.
 Nagyon sajnálom, hogy akkor nyomban nem fényképeztem le. Ezek a képek már akkor készültek, amikor elkezdtük szét szedni.

Le kellett csupaszítani, kiszedni belőle azt a másfél millió kárpitos szöget, meg az összes bélést!
A karfák kijavítása is felvett egy kis időt.




És ami a legérdekesebb!! :) Hazavittük, hogy otthon végezzük a felújítást. persze nekünk nincsenek nagy , üres hangáraink, de még egy garázsunk sincs, ahová be lehet tenni egy ekkora használaton kívüli bútordarabot. Tehát marad a terasz. Ami persze be van rendezve: asztal, székek, szekrény, láda, komód stb..   + egy-két felújítandó apróság :)  És láss csodát! Nem fér be a terasz ajtón :) Még jó, hogy az ablakok, illetve a fenyő oszlopok közti üres részek elég szélesek. Hát így csak a szúnyoghálót kellett leszerelni, majd vissza...... meg, ha kész lesz az ágy  akkor ezt a műveletet újra csinálni :)
Szépen felkerült az asztal tetejére.. És elkezdődött a javítás .


 Most már meg van erősítve, gittelve, csiszolva, festve..... mehet vissza a kárpitos műhelybe :)



Persze ez is szürke - fehér !!! Hát a szürke szobába fog kerülni. Kicsit félek a kárpitozástól :( Nagyon remélem nem lesz "SOK" a kárpit. Mármint a színvilága. Nemsokára kiderül !


Aztán itt van a kis asztalka, amit szintén lefestettem. Nem volt nagy meló, csak még mindig szárad a tetején a vastag lazúr :( Ugyanis a tetejét meghagytam eredetiben, csak kicsiszoltam belőle a karmolásokat és átlazúroztam. Türelmesen várom a száradást :)






Valószínű le kell még festenem egyszer- kétszer, hogy ateteje is tökéletes legyen. Csak ez a száradási idő!!!! Vagy csak én vagyok türelmetlen???