2015. december 30., szerda

Kis asztalka

Ha olvastátok a blogomat, akkor tudjátok, hogy van még egy kis asztal című bejegyzésem. Az a kis asztal is a kozmetikába készült. Szép és jó volt, csak mivel egy üveg lap volt a teteje, ami ragasztva volt a lábra....és a ragasztó elengedett....ezért másik asztal után néztünk.
Kedvenc lomis helyünkön valamikor az ősz folyamán találtunk is olyan kis asztalt, ami éppen megfelelt erre a célra. Kettő volt belőle, és mindkettő törött.
Persze azt már megállapítottuk, hogy javítható, tehát megvettük mindkettőt.
Javítás után egyik a kutyakozmetikába másik pedig az előszobába került. Az utóbbi elődje a virágok miatt kiszorult, mert kellett a hely!
Mivel a kandalló elkészült ezért sűrgetett az idő. hogy az asztal is minél hamarabb kész legyen.
Nem is húzom nagyon az időt, csak még annyit, hogy Annie Sloan Old Ochre , Pentart földbarna, Re-Kreatív stencil, szalvéta és rizspapír segítségével lett ilyen, amilyen.

Ilyen volt......
 Első réteg festés után....


Második réteg után....

A teteje hosszú-hosszú tervezés után.....
Fotózás az udvaronRészletek


Az  antikoláshoz Pentart folyékony patinát és a befejezéshez Pentart oldószeres lakkot használtam.

Kandalló

Kinek nem tetszik a kandalló? Árad belőle a meleg, olyan hangulatot áraszt magából, amit sokan csak könyvekből vagy filmekből ismerünk. Egy kandalló mindig a ház középpontja. Előtte történnek a nagy beszélgetések, vallomások, sírás , nevetés.....romantika.
Sajnos a mi házunk nem elég tágas egy kandallónak , de mégis évek óta foglalkoztat a gondolat, hogy hová tudnék egyet elhelyezni?
Hopp! és idén ősszel megszületett a döntés. A házban nem fér, de a férjem kutyakozmetikájában pont egy kandallóra van szükség! :)
Elkezdődött a tervezgetés, rajzolgatás.....hát nem is olyan egyszerű és olyan olcsó, mint ahogy azt én elképzeltem. A Zuramlevi asztalossal szabatott le elemeket, majd az enyém volt a feladat, hogy mekkora legyen a nyílás! Igen ám, de még mindig túl snassz volt az egész. Pár napi  gondolkodás  és pár órányi ötletgyűjtés után az obiban kötöttünk ki, ahol megvásároltuk azt a két konzolt, ami az egésznek megadja a formáját.
Sajnos az elejétől nem fotóztam! Mindig bele esek abba a hibába, hogy a munka hevében nem jut eszembe a fotózás! Mire összevásároltunk minden díszítő elemet, ragasztót, csavart, stb.......bizony nem kevés pénzbe kerül a "romantikázás". De megérte! :)

Igy nézett ki, amikor össze lett állítva a sok -sok darab.

A Drágám készített neki egy dobogót, majd következett a festés, antikolás.
Középre egy fém hatásúra festett fa díszítő elem lett ragasztva.


A tűztér igazi szénné égett fával van dekorálva meg egy pár fehér gyertyával.Nekünk nagyon tetszik. Kis hibái vannak, úgy az összerakásban mint a festésben. Tudjátok, kicsit savanyú, de a miénk!
Elkészült a prototípus, a következő még jobb lesz!  
Kedves Éva, nemsokára a tiéd is elkészül.........csak türelem :) Igen, tudom, hogy nálad megvan a helye is :) De tudod, jó munkához idő kell! :)A következő projekt pedig egy tükör lesz! Hát hogy néz ki a kandalló, ha nincs felette egy szép tükör? :)