2016. április 6., szerda

Aranyos szekreter

Szekreter , acèlkèk-arany
Hónapokkal ezelőtt találtam a Pinteresten egy csodás fésülködő sztalt tükörrel ( vagy valami olyasmit) Annyira megtetszett, hogy naponta nézegettem és eldöntöttem, hogy fogok valami hasonlót készíteni. Főleg a színvilága volt a legmegnyerőbb. Ezért amikor találtam egy fenyő szekretert , tudtam, hogy ez CSAK olyan lehet! smile hangulatjel Még valamikor tavaly nyáron kaptam egy kedves barátomtól egy 3 literes olajfestéket ( ez a szín) ,amit a húsvéti sok-sok szabad időm alatt elővettem és hozzá láttam a festésnek. Kicsit nehezebb volt vele dolgozni, mert tudjátok ezt nem lehet csiszolni (normálisan) és későn szárad!!! Nem utolsó sorban, hogy nehéz kimosakodni a festés után grin hangulatjel , az ecset meg mehet a kukába! De a végeredmény megérte. smile hangulatjel Legelőször kicsit átcsiszoltam a fiókokat, ahová a mintát szerettem volna és stencillel meg Pentart Gessoval elkészítettem a 3d mintákat. Száradás után befestettem az egészet az acélkékesszürke színű festékkel. Másnap , a száradás után elővettem az antik réz metál színű Pentart akril festékemet amivel az újjam segítségével bearanyoztam a mintákat, éleket, sarkokat. Még nem volt tökéletes a hatás, ezért egy kis narancsolajos arany antikoló pasztával még átkentem. A belső fele ugyanezzel a festékkel van festve, csak nagyon sok fehér szín van hozzáadva a világos szürke szín elérése végett. A stencilezést szintén az antik rézzel készítettem egy darab szivacs segítségével.
Aztán azóta is nem győzünk vele betelni, annyira tetszik 




 Gondolom nem csak én vagyok az, aki olyan mélyen beleveti magát a munkába, hogy elmarad az előtte fotózás :) . Velem ez elég gyakran megesik. Ráfoghatom az öregségre, vagy egy kis kezdődő szenilításra is akár....de a lényegen semmi nem változtat. 

 Az egész dolgot a fiókokkal kezdtem. Rengeteget maszatoltam, mert nem rögzítettem kellő képpen a stencilt. Ahol kicsit elmaszatolódott a gesso, ott még száradás előtt ecsettel kijavítottam. Tudjátok, úgy, ahogy a műkörmösök a francia manikűrnél :)  
 Imádtam kenegetni az  antik réz akrilfestéket a mutatóújjammal. Annyira szépen mutatott ezen a sötét alapon :)

A stencilezés könnyen ment. Mindig egy kis darab szivacsot mártogattam a festékbe, tunkoló mozdulatokkal kentem a mintába. Nem törekedtem arra, hogy egyenletes legyen a festék. Mivel az egésznek kicsit régies, kopottas hatása van, így jól mutat az összkép.

A redőny fogantyúját befestettem antik rézzel.



itt már az összeállításra vár a drágám :)


A fiókokra visszaszerelem a fogantyúkat......



Még egy pár részletfotó- mert már kimosakodtam a festékből, antikoló pasztából :), így kézbe merem venni a telefonomat :)










 Aztán megkérem a kedvesemet, hogy segítsen kivinni a csodás napsütésbe , fotózásra!



















Azóta már a nagyfiam birtokba vette, berendezte. Rengeteg pakoló hely van benne. De, ha eluralkodik rajta a káosz, akkor csak le kell húzni a redőnyt!! :D
smile hangulatjel