2017. augusztus 2., szerda

Zsuzsa nyárikonyhája

Városközpontban és mégis nagyon csendes kis utcában áll egy kis csodaház kedves vendégszerető gazdáival. Felnőtt lányaik már nem velük laknak, ezért berendezték maguknak ezt a csodás kis otthont. Csak régi bútorok és egyéb berendezési tárgyak találhatóak a házban, amit gondosan gyűjtögettek, vadásztak a háziak. Az egy nyárikonyhában volt még pár modern bútordarab, pontosabban egy multi áruházban vásárolt  csővázas reggeliző asztal két székkel. De már ezeknek is kifele áll a rúdjuk :D , mivel a háziasszonyunk megvásárolta az ide illő konyhabútort. Na ez volt az , amiért megkeresett , hogy kicsit fel kellene újítani. Mivel az előtte fotók általában elmaradnak, ezért előszedtük a hírdetés fotóit.
Nem néztek ki valami bizalomgerjesztően, de mi láttuk bennük a lehetőséget.




Megbeszéltük a színeket, a mintákat, meg a fő szempontot, hogy jól mosható, könnyen tisztítható legyen, mert nagy főzések, befőzések helyszínéül fog szolgálni. Ezért a Cellkolor Aqva és annak alapozója mellett döntöttem. 
Az előkészületek rengeteg időt vettek fel. Sok helyen pörgött le a régi festék, azt el kellett távolítani. Sokat kellett csiszolni és mindenek előtt sokat sikálni, amig tiszta nem lett :) 
Aztán elkezdődött a látványos munka.
 A legkisebb ládikó Zsuzsa kérésére pipacsos lett, amit decoupage technikával oldottam meg.
Egy kis festéssel kopás imitáltam  :)

A karos padot deszka mintásra festettem és kéknefelecset pingáltam rá.
A legnagyobb kihívást a szekrény jelentette. Nem csupán azért mert a legnagyobb darab volt, hanem azért is mert ez a legimpozánsabb, a konyha szíve , ami jó kell , hogy kinézzen!
Belül is festve lett minden porcikája, így megtörtént a fertőtlenítés is . Szebb is lett és immár könnyen tisztítható.

az alap színe tört fehér, vagy inkább kicsit krémes fehér ( nem tudom meghatározni). A többi meg szép világos kék és annak az árnyalatai.

Az ajtók itt is deszka hatásúak és kéknefelejcs  diszíti.








Azóta már a helyükön vannak . A gombok még hiányoztak a fotózáskor, de azóta már azok is a helyükön!
Nagyon szerettem csinálni és nagyon örülök, hogy megismertem Zsuzsáékat. Remélem kellemes környezetet tudtam nekik ezzel varázsolni, amit nagyon-nagyon sokáig élveznek .