2014. október 20., hétfő

Családi örökségek összefésülve


Fiatal pár. A nőnek nagyon tetszik a régi kopott bútor. A férfinak  nem annyira, de elfogadja párja döntéseit. Összeszedik a család régi bútordarabjait és festésre fel! Az Annie Sloan színei közül kiválasztottuk a provancet és az old whitet és ezeket keverve , kombinálva átalakítom a szekrényeket, sőt a többi bútort is. Az egyik szekrény eredetileg is fehér zománccal volt lefestve. Az az egy hibája , hogy a teteje nem egyidős az aljával. De próbálom összhangba hozni. Az egészet old white- al festem és miután a ház asszonyának megmutattam egy pár levendulás szalvétát, mert azt szeretett volna....beleszerelmesedett egy gyönyörű romantikus rizspapírba. 

A belső felét higított provance-al kentem le, mert már nem bírtam ki, hogy ki ne próbáljam a színt és hogy passzoljon majd a másik szekrényhez is persze.  :)


A felső felét struktúrpasztával diszítettem.

Majd előbb színtelen, utána sötét waxal átkentem .És a következő lépés már a decoupage sok  sok festegetéssel.A diszító elemeket is sötét waxal emeltem ki.

És ilyen lett. Igaz még kicsit kopasz fogantyú nélkül.

A másik egy hagyományos konyhaszekrény A nagymama , aki 60- 70 évig használta, felnevelte mellette a gyerekeit, sőt az unokáit is. Belegondolván el sem tudom képzelni mi mindent láthatott ez a bútordarab egy emberöltőn át! Hány kedves szó? Hány családi perpatvar? hány mosoly, kacagás?, hány könny hullott , aminek tanúja volt?  tudom bolond kérdések, de így van.

Mivel nem sötét színű volt,hogy jó kopottas hatást lehetett volna elérni vele, ezért először sötétre festettem. Majd fokozatosan világosítottam.


Hagytam kopott foltokat rajta.

Majd csipkemintával diszítettem


Végül ilyen lett. A fogantyúk innen is hiányoznak. Egyelőre. Nem tudom mit szólna hozzá a nagymama? Mennyire jönne be neki a kopott stílus? Hát így változik a világ. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése