2015. december 30., szerda

Kandalló

Kinek nem tetszik a kandalló? Árad belőle a meleg, olyan hangulatot áraszt magából, amit sokan csak könyvekből vagy filmekből ismerünk. Egy kandalló mindig a ház középpontja. Előtte történnek a nagy beszélgetések, vallomások, sírás , nevetés.....romantika.
Sajnos a mi házunk nem elég tágas egy kandallónak , de mégis évek óta foglalkoztat a gondolat, hogy hová tudnék egyet elhelyezni?
Hopp! és idén ősszel megszületett a döntés. A házban nem fér, de a férjem kutyakozmetikájában pont egy kandallóra van szükség! :)
Elkezdődött a tervezgetés, rajzolgatás.....hát nem is olyan egyszerű és olyan olcsó, mint ahogy azt én elképzeltem. A Zuramlevi asztalossal szabatott le elemeket, majd az enyém volt a feladat, hogy mekkora legyen a nyílás! Igen ám, de még mindig túl snassz volt az egész. Pár napi  gondolkodás  és pár órányi ötletgyűjtés után az obiban kötöttünk ki, ahol megvásároltuk azt a két konzolt, ami az egésznek megadja a formáját.
Sajnos az elejétől nem fotóztam! Mindig bele esek abba a hibába, hogy a munka hevében nem jut eszembe a fotózás! Mire összevásároltunk minden díszítő elemet, ragasztót, csavart, stb.......bizony nem kevés pénzbe kerül a "romantikázás". De megérte! :)

Igy nézett ki, amikor össze lett állítva a sok -sok darab.

A Drágám készített neki egy dobogót, majd következett a festés, antikolás.
Középre egy fém hatásúra festett fa díszítő elem lett ragasztva.


A tűztér igazi szénné égett fával van dekorálva meg egy pár fehér gyertyával.



Nekünk nagyon tetszik. Kis hibái vannak, úgy az összerakásban mint a festésben. Tudjátok, kicsit savanyú, de a miénk!
Elkészült a prototípus, a következő még jobb lesz!  
Kedves Éva, nemsokára a tiéd is elkészül.........csak türelem :) Igen, tudom, hogy nálad megvan a helye is :) De tudod, jó munkához idő kell! :)



A következő projekt pedig egy tükör lesz! Hát hogy néz ki a kandalló, ha nincs felette egy szép tükör? :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy,és valahol irigyellek a tehetségedért és az ügyességedért!
    Boldog Új Évet! T.Kajári Kati

    VálaszTörlés