2016. január 2., szombat

Kata öröksége

Mi, magyarok, ha otthonról van szó, nagyon földhözragadtak vagyunk.
Tőlünk nyugatabbra élő embertársaink egy életet leélnek bérlakásokba, mi meg annyira ragaszkodunk hozzá, hogy saját házunk legyen! Hogy miért van ez így? Talán azért , hogy ne kellejen tovább kergetnünk a csodaszarvast? Vagy azért, hogy legyen amiért egy életen át dolgozzunk?
Nem fogom ezt boncolgatni. A lényeg egy , hogy Kata szekrénye kapcsán jutottak eszembe ezek a gondolatok. Eladták családi házukat, ami egyedül maradt, beteg édesanyjának túl nagynak bizonyult.
A régi konyhaszekrényt, padot , ládát, asztalt és hokedliket viszont szerették volna megmenteni. Istenien fog mutatni egy fedett terasz berendezéseként.
Az, hogy fehér és kopott legyen, az biztos volt. De, hogy a továbbiakban milyen minta kerüljön rá az még kérdéses !
Valami egyszerű, amiben egy férfi is jól érzi magát....én szeretem a rózsákat, de azért gondolok a férjemre is :) - mondta a háziasszony :)
Végül, láss csodát!!! a férj volt, aki kiválasztotta a rózsás motívumot, amivel díszítve lett a bútor :)
Sőt, az is az ő ötlete volt, hogy legyen ráírva a mama neve, aki valamikor férjhezmenetelekor kapta ezt a bútort.
Azóta már sokat megért. Három gyerek nőtt fel mellette, sőt pár évvel ezelőtt át is lett festve kék-sárgára. Biztosan emlékeztek, hogy volt egy időszak, amikor hódított ez a színpárosítás.
Nézzétek meg milyen lett.
 Ilyen volt............

 Így kezdődött. Kató néni minden nap jó meleggel várt. ( hogy hamar száradjon a festék). Közben rengeteget beszélgettük az élet nagy dolgairól.

 ,
Végül két ajtó lett virággal díszítve, a fiókra került a név és a dátum, a többi ajtóra meg deszka mintát festettem.

A kopások színtén festve vannak.
A kis ládikót otthon készítettem el, mivel a teteje törött volt, másikat kellet készíteni.Már csak azt remélem, hogy annyira fogják szeretni, mint amilyen szeretettel  készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése