2014. augusztus 27., szerda

Tálaló


Vettem egy öreg félig szétesett tálalót, amit átfesteni szándékoztam. Miután találtam egy tuti "bútorfestős" csoportot, ahol megismerkedtem egy szuper krétafestékkel - alig vártam, hogy hozzájussak az első dobozhoz. Hetekig állt a szekrény mig végre nekiláttam: jól átsikáltam, megszabadítottam minden kosztól, aztán életem párja nekiállt és kijavítgatta, ahol lehetett.
Kicsit a méretétől féltem, mert túl nagy helyet foglal a teraszon.....de annyi minden elfér benne!


Letakarítva, javítgatva már így nézett ki.

Ennyire szétszedtük, mert az alját ki kellett cserélniBizony volt benne egy-két cserére érett darab


Aztán az egész belsejét lekentem lazúrral. Attól teljesen felfrissült, elveszítette a kellemetlen szagát .


A fiókokat is.....
 Majd elkezdtem festeni...és láss csodát : rózsaszín árnyalatok kezdtek megjelenni  az összeeresztéseknél, sarkaknál.....végig....

És hiába festettem át kétszer....majd háromszor.... a rózsaszín nem tágított, nem tudtam eltüntetni. Rájöttem, hogy az enyv, illetve ragasztó, amit valamikor használtak az asztalos mesterek ilyen reakciót vált ki , ha vizes bázisú festékkel festjük.
Visszacsiszoltam az éleket, ahogyan szerettem volna, eredetileg is. Egy csodás shabby chic szekrény volt az álmom.....
....amit kénytelen voltam egy kis romantikus virágmintával feldobni, ahhoz, hogy a rózsaszín csíkok ne legyenek annyira feltűnőek.

Csiszolás után dark waxal emeltem ki a sarkokat, de azon is átütött a ragasztó.


Nem engedhettem, hogy legyőzzön a régi ragasztó, ezért minden beleadtam a díszítésbe.A fogantyúk még hiányoznak a tálaló felső feléről, mert sajnos az eredetiek már rosszak voltak és még nem találtam meg az igazit, amivel helyettesíteni tudnám őket.


Ilyen lett. Még van rajta egy-két alakítani való....de jó munkához idő kell! Majd akkor mutatom legközelebb, ha már teljes lesz az összkép a teraszon :)


Pár hónap után már fogantyúk is kerültek rá :)

Zita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése